Ballonvaarten

Wil je graag een keertje mee met een ballonvaart in Groningen, Friesland of Drenthe?  Hieronder vind je een overzicht van de reeds geplande ballonvaarten. Wil je een andere datum afspreken, neem dan even telefonisch contact met ons op. In overleg is er veel mogelijk. 

Hoe een ballonvaart werkt

Een ballonvaart begint met het opbouwen van de ballon. Als je het leuk vindt, kun je de crew een handje helpen. De ballon wordt uitgevouwen en aan de mand bevestigd. De piloot blaast koude lucht in de ballon, de branders gaan aan en binnen een paar tellen  staat de ballon fier overeind. Tijd om te varen! Jij en je gezelschap betreden de mand, de piloot doet de laatste veiligheidschecks. De luchtballon komt nu geleidelijk los van de grond. Een spannend gevoel!

Je kunt nu een uur lang genieten van een schitterend uitzicht. Onze piloot zal je precies vertellen hoe de miniatuurdorpen op die Hollandse lappendeken onder je allemaal heten. Na ongeveer drie kwartier gaat hij op zoek naar een geschikte plek om te landen.  Daar wacht een verrassing in de vorm van een oud luchtvaartritueel.............

Ballonvaart weersafhankelijk

Of een ballonvaart door kan gaan hangt af van het weer.  Per jaar zijn er zo’n 180 geschikte dagen voor ballonvaart. Langs de kust wat minder, richting het oosten wat meer. Op de dag van de ballonvaart houdt onze piloot nauwlettend de weersverwachting van het KNMI in de gaten. Bij rustig weer, minder dan 10 knopen wind en goed zicht, kan de ballonvaart doorgaan. Om de veiligheid van jou en onze crew te garanderen, hebben we twee uur voor aanvang van de ballonvaart nog contact om te bevestigen of de ballonvaart kan doorgaan. Veiligheid staat bij ons voorop. 

Meer informatie?

Heb je nog vragen over ballonvaren? Wil je een datum afspreken? Neem dan contact met ons op. 

Waarom Dijkstra vluchten

  • Wij zijn aangesloten bij CBN: CommerciĆ«le Ballonvaarders Nederland
  • Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel
  • We beschikken over dertig jaar luchtvaartervaring
  • Wij zijn flexibel en stijgen indien gewenst ook op uit uw tuin, weiland of voetbalveld!
  • Wij hebben ongeveer twintig vaste ballon opstijgplaatsen in Drenthe, Friesland en Groningen.
  • Onze ballonvaart duurt minstens een uur. 
  • We hebben een uitstekende relatie met Airport Groningen (Eelde) zodat we jouw ballonvaart ook in de buurt van Eelde altijd veilig laten verlopen.

Vragen? Bel ons!